Üdvözöljük Vágfarkasd honlapján!
 
 

I. világháborús emlékmű
 I. világháborús emlékmű 


 
SMS Info
Adja meg a telefonszámát
Küldés Mégsem
Az Ön telefonszámát regisztráltuk. Az SMS infot a 0918 485 778 számról fogja kapni.

 
Közszolgálati vállalat
 
2009, szeptember
A Farkasdi Közszolgálati Vállalat sokrétű és szerteágazó tevékenységével nagyban hozzájárul a falu zökkenőmentes, mindennapi életéhez. A vállalat élén immár három éve Fazekas Norbert mérnök áll, akitől a vállalatról, annak a közelmúltban kifejtett tevékenységéről az alábbiakat tudhattuk meg:
A cég munkaerőprofilja két részre osztható: 10 állandó és szükség szerint további 4-8 szerződéses dolgozót foglalkoztat.
A vállalat fő tevékenysége:
-- az önkormányzati beruházások megvalósítása, a községi tulajdonban lévő épületek karbantartása (Ide tartozik a községi hivatal épülete, a nyugdíjas otthon, a kultúrház, az állami rendőrség laktanyáját is magába foglaló bérház, a kertmozi, a régi szolgáltatások háza a Vágparton és a Bika dombon – a szerk. megj.)
             -- a falu tulajdonában lévő utak karbantartása – főleg a téli időszakban
             -- a kommunális hulladék begyűjtése és a tavaszi-őszi nagytakarítások lebonyolítása (a zöld- és a nagyméretű hulladékok összegyűjtése),
              -- a község parkjainak, autóbusz-megállóhelyeinek és a temetőnek a rendben tartása
              -- a zöld- és fóliahulladék-udvar üzemeltetése
              -- a kultúrház és a kertmozi bérbeadása
              -- a könyvtár épületének a fenntartása
              -- a faluban zajló rendezvényekkel kapcsolatos munkálatok végrehajtása
 A vállalat utóbbi időben véghezvitt munkálatainak nagy része szembeötlő, de akadtak olyan feladatok is, amelyek látványosak nem, de annál fontosabbak voltak. Ilyen volt például az állami rendőrség által bérelt lakások felújítása, a butikcentrum fűtésrendszerének cseréje (minden butikba külön gázórát és gázkonvektort szereltek) vagy akár a kultúrház belső terének a felújítása. (A kultúrház parkettáját csiszolták, lakkozták, s a festés után az új garnizsokra pedig kitisztított függönyök kerültek.)
A vállalat a temető új vízhálózata után a község központjában is vezetékes vízhálózatot épített ki, abból öntözhetők a parkosított területek. A tereprendezési munkálatok sem szüneteltek ebben az időszakban a Botka közben lévő bérlakások környékén. A vállalat dolgozói itt építettek egy parkolót is. A római katolikus templom és az említett bérlakások közti területet is rendbetették, ahol a későbbiekben sétánnyal és játszótérrel ellátott parkot szándékozik kialakítani az önkormányzat.
Az alapiskola előtti területen elkészült a parkoló, amely ráadásul szebbé is tette a környezetet. A nagyobb munkálatok közt említésre méltó még a nyugdíjas otthon helyreállítása a tavalyi tűzvész után. Ezt követően pedig a legtöbb feladatot az új községi hivatal építése és környékének rendezése szolgáltatta.
A kommunális hulladék mennyisége az utóbbi időben jelentősen megnövekedett. Míg az elmúlt két évben heti 18-20 tonna hulladék keletkezett, addig ebben az évben ez heti 24-27 tonnára emelkedett. Ennek kapcsán szükségessé vált egy modernebb szemétszállító autó beszerzése. Az új gépjármű jóval hatékonyabbá tette a szemét begyűjtését, hiszen általa az egyszerre elszállítható mennyiség a duplájára növekedett. A szelektív hulladékgyűjtés során keletkezett másodlagos nyersanyagok felvásárlási ára a gazdasági válság kezdete óta harmadára, de néhány esetben negyedére csökkent. Ennek eredményeképpen a közszolgálati vállalattól a vágsellyei SYTA nevű cég vette át ezt a feladatot.
A Farkasdi Közszolgálati Vállalat az említetteken kívül vállalkozói tevékenységet is folytat – különböző, a lakosság által igényelt szolgáltatói munkákat végez. Vállal például tereprendezési és földmunkákat (UNC-060, UNC-053-2, traktor pótkocsival, MTS Liaz, Avia), kőműves munkát, központi fűtés, víz- és gázvezeték szerelését és foglalkozik homok eladásával is. Az utóbbi időben egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik a vállalat ezen szolgáltatásai iránt.
Az üzemi konyha működtetése is a vállalkozás része. Mind többen veszik igénybe ezt a gasztronómiai szolgáltatást. A konyha három szakácsnője már napi 120-140 adag ételt készít – remélhetőleg nem csupán átmenetileg!
 
 
   Copyright © 2009 Vágfarkasd